U tri mjeseca skinule 100 kilograma

her

Četiri Hercegovke su u svega tri mjeseca uspjele skinuti čak 100 kilograma. Jasmina, Jelena, Matea i Danijela prve su sudionice hercegovačke verzije “Života na vagi”, a njihov novi izgled zapanjuje.

 

Na samom početku avanture u koju su se upustile ni same nisu vjerovale kako će u tako kratkom vremenu ostvariti ovakve rezultate, piše Večernji list BiH. Znoj, suze i odricanje Znoj, suze, odricanja, ali i smijeh, veselje svakom skinutom kilogramu, međusobna potpora i upornost obilježili su im ljeto 2017. iz kojeg su izašle kao potpuno drugačije osobe.

 

Uz fizičke promjene, bolje zdravstveno stanje, ove četiri žene promijenile su i svoj pogled na svijet. Danas su puno zadovoljnije sobom, svojim okruženjem, nasmiješene su i vesele se svakom novom danu, kupnji novih odjevnih kombinacija i druženju.

 

A sve je počelo sasvim spontano. U Grudama se prošle godine, nakon duljeg vremena, otvorio fitness-centar koji vodi Ilijana Bodlović, poznatija pod nadimkom Anny Chanel. Nakon što je pokrenula nekoliko organiziranih skupina, u kojima je većina žena u kratkom razdoblju postigla određene uspjehe, Anny je došla na ideju organiziranja hercegovačke verzije “Života na vagi”.

 

Na ženama koje imaju problema s kilogramima bilo je samo prijaviti se na njezinu stranicu na Facebooku, a ona je odlučila ponuditi im tromjesečni besplatni tretman u kojem im je jamčila uspjeh. Prva ideja je bila da u programu sudjeluje samo jedna žena, međutim, na profil na Facebooku stiglo je više od 100 prijava, raznih priča i njihove fotografije. Sve one tražile su pomoć. Budući da je velik broj prijavljenih žena imao ekstremno velik broj kilograma, teško se bilo odlučiti se samo za jednu. Tako je vlasnica profila odlučila u program uključiti pet žena, a njezini prijatelji na FB su na osnovi postavljenih fotografija odlučili koje će to žene biti.

 

U samom startu programa jedna od žena je odustala zbog poslovnih obveza, dok su njih četiri bile ustrajne te se danas ponose onim što su postigle. Uz korigiranje prehrane (manji obroci više puta, laganija hrana, izbjegavanje slatkiša), njih četiri su nekoliko puta tjedno s trenericom radile posebne treninge koji su, uz standardne vježbe, podrazumijevali i višesatne šetnje te duge razgovore podrške.

O tome koliko joj je to iskustvo promijenilo život, na profilu na Facebooku u kratkoj priči napisala je Jelena. – Sve moje cure napisale su svoju priču, pa da ne budem iznimka, i ja ću. Anny je odlučila promijeniti nekome život i ja sam, prijavom dragih mi ljudi, završila u njezinu timu. Nisam je poznavala do tada, pogledala sam slike, sve tip-top, mislim u sebi – Bože moj, što mi ovo treba, što li će me čekati, hoću li moći s njom naći zajednički jezik.

Prije prvog susreta nervoza, mučnina. Ne znam što me čeka, sve nepoznati ljudi, a meni još veća muka stati pred njima na vagu, godinama nisam imala hrabrosti suočiti se s tim problemom. I došao je taj dan, ušla sam u fitness-centar, dočekalo me lijepo i nasmijano lice, koje me odmah grli i ljubi. Mala obitelj Upoznajem žene i razmišljam – što mi je ovo trebalo. I došao je red stati na vagu, uhvatila me panika. Stala sam na vagu – 145,70 kg, meni muka, a Jasmina mi kaže: “Ništa je to i ja sam toliko imala”.

Već je tu stala uz mene. A Tea kaže: “Sredit ćemo mi to”. Prvi trening je prošao super. Trening za treningom, a mi sve bolje, dan za danom te žene postaju dio mog života, moja mala obitelj. Čak smo i nedjelje skupa provodile, i tako smo cijelo ljeto trčale, vježbale te, dan po dan, sve smo bivale mršavije i lakše. Buce više nisu buce. Imala bih ja još svašta pisati, ali da skratim. Ova tri mjeseca su jedno od ljepših razdoblja mog života – sa 145,70 kg sam došla na 118 kg, i tu nije kraj. Hvala, Anny, na ovoj prilici, što si mi život promijenila. Što si bila uz mene kad mi je bilo teško. Hvala za svaku sekundu što si nam darovala – napisala je Jelena koja i dalje redovito trenira i vježba. Potaknuta dobrim rezultatima prve skupine hercegovačkoga “Života na vagi”, Anny je odlučila projekt ponoviti i pomoći još nekim ženama. Postupak za prijavu je isti. Svi oni koji poznaju nekoga tko ima ovu vrstu problema, mogu ga kandidirati u inbox spomenutog profila na FB, a možete predložiti i sebe. Dovoljno je poslati fotografiju, ime i prezime te koliko ste teški. •

www.vecernji.ba