Trostruki ubica iz Livna proglašen neuračunljivim, ide na psihijatrijsko liječenje

niče

Ničeu se sudi u Županijskom  sudu u Livnu i nakon više neuropsihijatrijskih veštačnja, zajednički nalazi ukazuju da je u trenutku monstruoznog zločina bio neuračunljiv.

Prema optužnici Niče je zločin počinio 30. listopada 2015. godine u večernjim satima, nakon povratka iz zatvora gdje je bio u jednomjesečnom pritvoru zbog obiteljskog nasilja.

Nakon što je došao kući, sa čak 35 uboda kuhinjskim nožem usmrtio je majku Lucu (66), gluhonijemog brata Matka (46) usmrtio je s osam uboda, a njegovu Također gluhonemu suprugu Sandru (44) izbo je šest puta i zatim pobjegao.

Kako neslužbeno saznajemo njemu će uskoro biti izrečena presuda, ali će zatvorska kazna biti zamenjenja liječenjem u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

– Radi se o kroničnom sumanutom poremećaju kod optuženog, a motiv za ubojstvo je očito psihopatološki. U njegovom slučaju je neophodno liječenje u specijaliziranoj ustanovi zatvorenog tipa poput Sokoca – rekao je liječnik Alma Bravo Mehmedbašić.

Ona je pojasnila da se u ovakvim slučajevima pacijenti uglavnom ne mogu izliječiti do kraja, ali da napretka može biti.

Poslije ovog zločina, susjedi su pričali da je Ante bio problematičan i da su se svi pribojavali da bi mogao uraditi ovako nešto.

– Više puta je tukao majku, što su najčešće susjedi  prijavljivali  policiji, jer ona nije smjela. Zadnji put kada ju je istukao, ostao je u zatvoru mjesec dana i evo što je napravio kada je izašao. Čuo sam da čim je ušao u kuću odmah se krenuo svađati s majkom i uzeo je nož sa stola, te je izbo – ispričao je tada jedan od susjeda.

Nakon toga ostao je u kući dok nije primijetio da se njegov brat i supruga vraćaju iz prodavaonice. Odmah je sišao na njihov kat i oboje ih izbo sa istim nožem.

– Majka i bratova supruga su preminuli na licu mjesta. Matko je skupio snage i tako povrijeđen otišao do susjeda da traži pomoć. Međutim nesretni čovjek preminuo je na putu do splitske bolnice – istaknuo je tada naš sugovornik, te dodao i da je Niče bio narkoman.

Ante je nakon ubojstava pobjegao preko livade iza kuće, a prilikom potrage policajci su pronašli odjeću koju je skinuo i bacio.

Zbog ovog zločina u Livnu je bio proglašen i dan žalosti.

Istinito.com