Tuga u BiH: Javio majci da je diplomirao, sat kasnije poginuo

U Stjepan Polju, gračaničkom naselju, jučer je veliki broj mještana…

hitna

…klanjao dženazu 26-godišnjem mladiću Harisu Kahrimanoviću, čiji je život ugašen u ponedjeljak kada se dogodila stravična prometna nesreća. Mještani kažu da u ovom kraju ne pamte ovakvu dženazu. Tužna kolona uputila se prema mezarju Avdići u Stjepan Polju, gdje je mladić ukopan.
Zakazano vjenčanje

Jučer su pred kućom žalosti stigle stotine ljudi. Bolnu tišinu presijecali su jecaji Harisovih najbližih. Oca Sejada, koji nije imao snage da stoji, niko nije mogao utješiti. On je u Hrvatskoj osnovao građevinsku firmu, obrazovao djecu kojoj je posvetio cijeli život…

Uplakane majka Hanifa i djevojka Sabina milovale su Harisov tabut.

– Dragi Allah je tako htio. Uzeo ga sebi. Za petak, 3. studenog , bilo je zakazano vjenčanje, ali sudbina nije htjela tako, nije se dalo djevojci Sabini da na ruku stavi vjenčani prsten. Umjesto svadbe, umjesto toga da roditelji sa sinom proslave diplomu, klanjala se dženaza – kaže susjeda ožalošćene porodice, piše Dnevni avaz.

Oprostili se navijači

Harisa su na vječni počinak ispratili i brojni navijači Fudbalskog kluba Sarajevo “Horde zla”.

– Teško je porodici kada na drugi svijet ispraća najdražeg evlada. Neka mu dragi Allah podari lijepi dženet, a svima sabur – kazao je mjesni imam.

Javio majci da je diplomirao

U ponedjeljak je Haris Kahrimanović točno u 14 sati majci Hanifi poslao SMS da je diplomirao na fakultetu u Tuzli i poručio joj da će tu večer proslaviti s društvom. Nije ni uspio stići do svog rodnog Stjepan Polja kada je u teškoj prometnoj nesreći oko 15 sati u Orahovici Donjoj kod Gračanice Golfom 5 podletio pod cisternu i na mjestu izgubio život.

Hercegovina.info