Turci prevarili Livnjaka putem društvene mreže

Djelatnici MUP-a HBŽ-a, sukladno odredbama članka 234., stavak 5, Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, podnijeli su Županijskom tužiteljstvu HBŽ-a u Livnu posebno izvješće protiv tri državljana Republike Turske (rođenih 1986., 1974. i 1990. godine ), zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevara iz članka 294. Kaznenog Zakona FBiH.

Naime, zaprimljena je prijava od osobe iz Livna da je tijekom 2021. godine na društvenoj mreži Facebook stupila u kontakt s nepoznatom osobom koja se predstavila kao izbjeglica koja živi u Damasku, Sirija, u kampu već duži niz godina, te je izrazila želju da bi željela da ima krov nad glavom.

U tim kontaktima prijavitelj je saznao da postoji određena organizacija koja se bavi izvlačenjem izbjeglica iz izbjegličkog kampa, te da se mora uplatiti novac za samo izvlačenje, što je on u početku odbijao, ali nakon što mu je ista obećala da dođe i u Livno, odlučio je izvršiti uplate novac (uplata je bila u četiri navrata).

Provjerom, preko nadležnih službi Republike Turske, utvrđeno je da su državljani Republike Turske (rođeni 1986., 1974. i 1990. godine ) podizali novac koji je prijavitelj uplaćivao, te tako opisanom djelatnošću počinili kazneno djelo “prijevara” iz članka 294. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz MUP-a HBŽ-a.

Dnevnik.ba

Hotel B&M Livno

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply