U Tuzli se sutra otvara izložba livanjskog akademskog slikara Ivice Vlašića

sturba

Akademski slikar Ivica Vlašić dosad je sudjelovao na više od 200 izložbi, podatak je koji fascinira kad se govori o opusu ovog umjetnika.

Njegova djela, koja pretežno oslikavaju krajolik i život livanjske doline, puna kolorita i života, imat će priliku sutra vidjeti ljubitelji likovne umjetnosti u Tuzli.

Izložbu slika Ivice Vlašića u galeriji „Kristian Kreković” zajednički organiziraju tuzlanska podružnica HKD „Napredak” i Franjevački samostan.

Otvaranje izložbe najavljeno je za 19 sati.

Inače, Ivica Vlašić rođen je u 1954. u Varešu. Od 1960.god. živi u Livnu. Po završetku srednje škole upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, te diplomira 1976. kada slijedi studijsko putovanje u Pariz. Kao stipendist Poljske vlade 1981.god. specijalizira slikarstvo u Varšavi. Sudjeluje u likovnim kolonijama u Primoštenu, Slavonskom Brodu, Đurđevcu, Daruvaru, Splitu, Mostaru, Zagrebu…

ivica

Od 2004.god. predsjednik je Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije BiH, a od 2006.god. Udruge likovnih umjetnika Livna.

Za svoj stvaralački rad primio je brojne nagrade i priznanja, te zahvalnice za sudjelovanje u humanitarnim donacijama za Republiku Hrvatsku i BiH.

Prv1.tv