U BiH sve napetije stanje s migrantima, policija potvrdila uporabu sile

Policija u Unsko-sanskoj županiji u BiH potvrdila je kako je uporabila silu protiv ilegalnih migranata u Velikoj Kladuši na poziv djelatnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM) čiji su životi bili ugroženi zbog nasilja, prenosi Index.hr

Ilegalni migranti su ranije ovog tjedna zapalili više objekata na području Velike Kladuše nakon čega je reagirala policija, a u medijima je objavljena videosnimka u kojoj je zabilježen sukob policije i migranata. Ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije Nermin Kljajić izjavio je kako policija tada nije prekoračila svoje ovlasti.

“Jasno je utvrđeno da su intervenciju policijskih službenika u ovom prihvatnom centru izričito tražili zaposleni u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM), s obzirom na to da su njihovi životi bili ugroženi. Jednostavno, morali smo djelovati na takav način i upotrijebiti fizičku silu”, rekao je Kljajić, kako ga citira agencija Fena.

Nema dovoljno mjesta u migrantskom centru

Pojasnio je kako su migranti izazvali niz izgreda, a podsjetio je i kako se na ulicama Velike Kladuše, koja se nalazi nedaleko od granice s Hrvatskom, značajno povećao broj migranata, za koje nema dovoljno mjesta u migrantskom centru koji je ondje uspostavljen.