U Bihaću pronađena tri izgorjela tijela migranata!

Tri izgorjela tijela pronađena u trošnom napuštenom objektu nekadašnje tiskare “Bratstvo” u bihaćkom naselju Gornje Prekounje po svemu sudeći su migranti, potvrđeno je za Klix.ba iz policijskih izvora.

Policija je proteklih dana kontrolirala i ovaj dio grada i tjerala migrante baš iz ovog objekta.

Postoji vrlo mala vjerojatnost da se radi o domaćim beskućnicima“, rečeno je. Napušteni, djelimično pokriveni objekat pun je bio smeća i tu su boravili migranti koji nisu imali drugi smještaj.

Tijela su izgorjela, nedostaju pojedini dijelovi. Žrtve su tu spavale, a kako se pretpostavlja koristile su svijeću koja je kada su zaspali zahvatila stvari okolo i proširila se”, govori izvor blizak istrazi.

Postoji visok stupan vjerojatnosti da su osobe prvo otrovana ugljičnim monoksidom te da su u potpuno besvjesnom stanju izgorjeli. Neslužbeno, nema tragova nasilja na tijelima. U poslijepodnevnim satima na Patologiji Županijske bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću po naredbi nadležnog tužitelja Nede Draganić bit će urađena obdukcija tijela.

Odjel kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) Unsko-sanske županije (USŽ) po naredbi tužitelja izvodi kriminalističku obradu i prikuplja neophodne informacije i dokaze o ovom tragičnom događaju.

Već sada je izvjesno da, ukoliko spomenute osobe nisu imale nikakvih identifikacijskih dokumenata, obzirom da nisu ni bili prijavljeni, bit će veliki problem utvrđivanje njihovih identiteta.