U Drvaru prilikom pretrage objekata pronađeno 8,6 kg opojne droge cannabisa

Od strane djelatnika Odjela za sprečavanje i suzbijanje opojnih droga i Postrojbe za potporu MUP-a HBŽ, po naredbi Općinskog suda Livno, a u sklopu operativne akcije „Bura“ i uz suradnju s djelatnicima MUP-a Unsko – sanske županije izvršena pretraga dvije obiteljske kuće i pomoćnih objekata u mjestu Drvar Selo i ugostiteljskog objekta „Moneta“ koji se nalazi u ul. Vicuke Bodrože u Drvaru, čiji su vlasnici, odnosno korisnici B.D. rođen 1982. godine u Drvaru i D.D. rođen 1980. godine u Drvaru.

Prilikom pretrage navedenih objekata pronađeno je oko 8,6 kg opojne droge cannabisa, samokres marke CZ s dva spremnika i 9 komada streljiva kalibra 7,62 mm, FAL s tri spremnika s ukupno 60 komada streljiva, dvije lovačke puške, 119 komada streljiva call 9 mm i 97 šteka cigareta marke Brend, Merlyn i FM.

Također, u pretrazi je pronađen i veći broj raznih dijelova od motornog vozila za koje postoji osnovana sumnja da potječu iz kaznenog djela.

Za gore navedene, izuzete predmete izdana je potvrda o privremeno izuzetim predmetima, dok je D.D. lišen slobode, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD „ Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga „ iz čl. 238 KZ F BiH, KD „Nedozvoljeno držanje oružja i MES-a „ iz čl. 371 KZ F BiH i KD „Nedozvoljen promet akciznim proizvodima „ iz čl. 210 KZ BiH.

Nakon završene kriminalističke obrade D.D. predan je Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje.

MUP