U Dubrovniku pucao na taksistu, uhićen u Neumu

Na temelju međunarodne potjernice, na području Neuma lociran je i uhićen 23-godišnjak koji je 18. srpnja u Dubrovniku sudjelovao u pucnjavi i ranjavanju 28-godišnjeg taksiste. Slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj.

Dubrovačko-neretvanska policija u srijedu je priopćila kako je, zahvaljujući suradnji hrvatske i bh. policije, pronašla napadača koji je sa mladićem istih godina, koji je nedostupan policiji, sudjelovao u ranjavanju taksiste.

Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad mladića na taksistu. Nesretni čovjek pogođen je u obje noge, nakon čega su napadači pobjegli. Tijekom uviđaja, pronađeno je i oružje iz kojeg je pucano.

Hrvatski mediji pišu da je kriminalističkom obradom vrlo brzo nakon incidenta utvrđen identitet napadača, odnosno da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine, od kojih je jedan sa područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi sa područja Zagreba.

Obojica su kazneno prijavljena, jedan za pokušaj uboiijstva, a drugi za pomaganje u tom kaznenom djelu. Uhićeni 23-godišnjak trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Hrvatskoj.

Drugi napadač za sada je nedostupan hrvatskoj policiji i za njim se intenzivno traga.