U HBŽ-u 149-ero novozaraženih

Zaključno s jučerašnjim danom, u Hercegbosanskoj županiji bilo je 149 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od toga u Livnu 50, Tomislavgradu 32, Drvaru 26, Glamoču 23 i Kupresu 18. Tijekom jučerašnjega dana bilo je dosta testiranja, a rezultati testiranja očekuju se tijekom dana. Prema riječima dr. Diane Mamić, ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo, iako imamo povoljniju epidemiološku sliku od susjednih županija, evidentan je svakodnevni porast broja zaraženih i u našoj Županiji.

Iz tomislavgradskoga Doma zdravlja obavještavaju da će, s obzirom na veliko zanimanje naših sugrađana, omogućiti testiranje na COVID – 19 i u subotu 3. travnja, kao i na Uskrsni ponedjeljak 5. travnja.

Naglašavaju da je u Domu zdravlja na vlastiti zahtjev moguće napraviti: Antigenski test na Covid-19 po cijeni od 50 KM, kao i Serološki test koji detektira prisutnost antitijela na koronavirus u uzorku krvi, a čija je cijena 30 KM. Prije dolaska na testiranje, potrebno je najaviti se na broj: 034/356-122, navodi se na web stranici tomislavgradskoga Doma zdravlja.

Radio Tomislavgrad/Tomislavcity