U HBŽ-u zbog nemara ovaj tjedan nije zabilježeno ni jedno cijepljenje protiv covida

Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine objavio je novo izvješće o provedenom cijepljenju na području Federacije. U njemu u razdoblju od 30. kolovoza do 5. rujna u Hercegbosanskoj županiji nije zabilježen ni jedan podatak o provedenom cijepljenju. Dijana Mamić, ravnateljica Županijskog zavoda za javno zdravstvo HBŽ za Bljesak.info komentirala je ovaj podatak.

Prema njezinim riječima, problem je u neredovnom unošenju podataka o cijepljenju u sustav. ”Nije to istina. Cijepe se ljudi redovno svaki dan. Takav je podatak zbog toga što domovi zdravlja na području ove županije redovno ne unose podatke o cijepljenju u sustav vakcine.ba”, objasnila je Mamić. Ističe, odziv građana na cijepljenje protiv covida u ovoj županiji je relativno dobar.

Interes se pojačao pogoršanjem epidemiološke situacije na području Hercegbosanske županije. Najveći odziv na cijepljenje je kod građana srednje i starije životne dobi. U Hercegbosanskoj županiji u razdoblju od 8. ožujka do 5. rujna cijepljeno je ukupno 13.286 osoba, od toga jednom dozom 7.385 osoba, dok je drugu dozu primilo njih 5.901.

Na području HBŽ-a trenutno je 126 aktivnih slučajeva oboljelih od covida, na bolničkom liječenju nalaze se 22 osobe sa srednje teškom kliničkom slikom. U Federaciji BiH do sada je cijepljeno 577.040 osoba, od toga jednu dozu primilo je 367.292 osoba dok je drugom dozom cijepljeno 209.748 osoba.

Bljesak.info

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply