U livanjskoj bolnici urađen nesvakidašnji operacijski zahvat / FOTO

Prim. dr. Nedjeljko Rimac, šef Kirurškog odjela županijske bolnice ”Dr. fra Mihovil Sučić” Livno kao liječnik bolesnice koja liječena u ovoj bolnici, a potom hospitalizirana  na Klinici za urologiju KBC u Mostaru.

Temeljem kliničkog pregleda , laboratorijske obrade i dijagnostičkih postupaka (ultrazuk , MSCT i MRI trbuha) utvrđeno je da se radi o rijetkom tumoru lokaliziranom u (retroperitoneumu) prostoru iza stražnjeg dijela potrbušnice i kože slabina pored bubrega ispod gušterače uz trbušnu aortu u bliskom kontaktu sa bubrežnom venom, potiskujući silazni dio debelog crijeva  prema postraničnom dijelu trbuha.

Zaključno mišljenje je bilo da je potreban operacijski zahvat koji je karakteriziran rijetkim sijelom, vrstom tumora i njegovom veličinom.

U konzultaciji sa prof. emeritusom Nikicom Družijanićem, specijalistom opće i subspecijalistom digestivne kirurgije iz Splita, odlučeno je da se operacijski zahvat uradi u bolnici Livno.

Dana 13.10.2021.god. urađen je operacijski zahvat u OET anesteziji s timom: prof. Nikica Družijanić, prim. Nediljko Rimac, dr. Mihovil Teklić, anesteziolog prim. Ivica Jozić, anestez. teh. sr. M. Brdar, instrumentarka sr. N. Bulić, pomoćna instrumentarka sr. S. Alić.

Zahvatom u trajanju 2,5 sati odstranjen je tumor veličine 10 x 15 x 10 cm koji je poslan na PHD analizu.

Neposredno nakon operacijsko razdoblje proteklo je uredno što cijelom timu i osoblju bolnice pričinilo posebno zadovoljstvo.

 

Prof emeritus Nikica Družijanić, specijalist opće i subspecijalist abdominalne kirurgije

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply