U LIVNU EKSHUMIRAN BANJALUČANIN KOJI JE NESTAO 1995. GODINE

Na lokalitetu groblja Rapovine na području općine Livno, završena je ekshumacija i preliminarna identifikacija nestale osobe D.G. lica sa područja Banja Luke, nestalog na području Livna 1995. godine.

Nakon ekshumacije, skeletni ostaci transportirani su u prostorije “Gradskog groblja” JK a.d. Banja Luka, a konačna identifikacija je zakazana za 23. studeni u Banja Luci.

Ekshumaciju i rad ovlaštenih službenih lica po nalogu tužitelja koordinirao je istražitelj Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH, Zavoda za sudsku medicinu Banja Luka, vještak patolog sudsko-medicinske struke, potrebni radnici, kao i istražitelji i krim tehničari MUP-a HBŽ Livno, te policijski službenici Policijske stanice Livno koji su osiguravali lokaciju.

Tužiteljstvo BiH, zajedno sa ostalim institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine.

Hayat.ba