U LIVNU ODRŽANA TRADICIONALNA BAJRAMSKA PRIREDBA

U organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Livno i Medžlisa Islamske zajednice Livno sinoć je u Livnu upriličena tradicionalna bajramska priredba na kojoj je sudjelovalo preko 30 izvođača. Nastupili su članovi zbora Islamske zajednice s kratkom predstavom na tematiku Bajrama i izvedbom ilahija te članovi literalne i glazbene sekcije BZK Preporod Livno.

Uz mnogobrojne goste, svojim prisustvom priredbu su uveličali i članovi Islamske zajednice s područja HBŽ na čelu s glavnim imamom MIZ-a Livno i predsjednikom BZK Preporod Livno te predstavnici županijskih i gradskih struktura vlasti.

Uz pregršt emocija program je završen glazbenom numerom “Nek mirišu avlije” u zajedničkoj izvedbi zbora MIZ-a Livno i glazbene sekcije BZK Preporod Livno.

“Bajrami nikad nisu prošli bez pomirenja onih koji iz bilo kojih razloga nisu živjeli u lijepim odnosima. Ruka koja nam prođe u susret, ne smije biti vraćena. Neka nam radost Bajrama stvori osjećaj za druge, oplemeni dušu, upotpuni vjeru i učvrsti međusobno povjerenje. Neka vam ova bajramska atmosfera, veselje i radost potraju do idućeg Bajrama”, poručili su organizatori.