U LIVNU VELIKA PROMOCIJA ŽENSKE KOŠARKE

Prekučer je u 3 športske dvorane u Livnu održan turnir za košarkašice Basketludilo 2018. godine. Na turniru je sudjelovalo 350 djevojčica i njihovih trenera u 16 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Natjecali su se za najbolju ekipu do 14 godina životne dobi. Na ovom sportskom spektaklu koji je trajao 12 sati najbolje su bile košarkašice ekipe Trebinje 03 u čijim je sastavu igrala i najbolja košarkašica turnira Ana Milanović koja je na ovom najvećem turniru košarkašica u regiji u finalnoj utakmici postigla i najviše koševa 23. U finalnoj utakmici Trebinje 03 pobijedilo je ŽKK Tomislav. Ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije, Petar Galić jučer je svečano otvorio turnir kazavši kako mu je izuzetna čast na jednom mjestu vidjeti ovako veliki broj mladih osoba iz dvije države i da se nada kako će tradicija ovakvog događaja trajati dulji niz godina.

Ekipa Folka Borovje iz Zagreba osvojila je treće mjesto, a četvrta pozicija pripala je košarkašicama Podravca Virje. Turnir je posjetila i Anđa Jelavić izbornica Hrvatske košarkaške reprezentacije. Ovaj veliki športski događaj organizirao je ŽKK Livno, priopćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com