U Livnu zasjedali Središnji odbor i Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH

Proteklog vikenda u Livnu održane su sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

Na sjednicama je dominantno bilo riječi o nastavku unutarstranačkih izbora u Mladeži HDZ BiH, ali dat je i osvrt na dosad provedene izbore na svim razinama organiziranja Mladeži.

Uoči početka radnog dijela sjednice Središnjeg odbora Mladež je posebno pozdravila visoko izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu sa zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH Borjanom Krišto, ujedno predsjedateljicom Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Krišto je u svome obraćanju Mladeži istaknula veliki značaj organizacije Mladeži kao istinske snage HDZ-a BiH. Kazala je kako su mladi posebna snaga društva i kao takvi zaslužuju biti dionici društveno- političkih procesa. Također, prenijela je pozdrave predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića i riječi potpore Mladeži HDZ BiH.

Nazočnima su se u svojstvu domaćina obratili i predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ Branko Ivković, predsjednik GO HDZ BiH Livno Ivan Jozić, član Predsjedništva Mladeži HDZ BiH iz Herceg-Bosanske županije Zvonimir Pavić te predsjednik GO Mladeži HDZ BiH Livno Marin Perković.

Oni su iskazali zahvalnost predsjedniku Mikuliću za odabir Livna kao središta ovoga događaja, ali i zahvalnost za cjelokupan rad kroz vođenje Mladeži HDZ-a BiH. Isto tako, sudionicima su poželjeli uspješan rad na čemu se predsjednik Mikulić zahvalio, naglasivši osobitu čast jer sjednici nazoči visoko izaslanstvo na čelu sa zamjenicom predsjednika Krišto.

U radnom dijelu predstavnici županijskih, regionalnih i organizacije za Brčko Distrikt podnijeli su izvješća o provedbi izbora u organizaciji Mladeži nakon čega je konstatirano da su se stekli uvjeti za zakazivanje 12. Izborne konvencije Mladeži HDZ BiH.

Stoga su Predsjedništvo i Središnji odbor Mladeži HDZ BiH donijeli odluku kako će se Izborna konvencija, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera održati u Hrvatskom domu Hercega Stjepana Kosače u subotu, 19. lipnja 2021. godine.

(Mladež HDZ-a BiH)