U Pohod na…ZNA SE!!!

MOSTAR – Nepodnošljivo pohlepna stožerna bratovština kreće u pohod na glasove, kastrirajući slobodnu volju izbora sustavom-Informiranog Pristanka: to je način na koji se evociraju uspomene s prošlih izbora: tko je i koliko, od onih 100 tisuća glasača, uprihodovao skupa s obitelji birajući baš njih? S pravom se pitate, što ih pogoni za izbore – Pohlepa ili Čast? Ovo prvo ih je odvojilo od naroda svog a za drugo misle kako će uprihodovanim – javnim novcem i nepripadajućim privilegijama, dakako i trgujući utjecajem, kupiti Čast i spasiti se od onog što slijedi ako ne budu izabrani u vlast!

Molim Vas, nikako nemojte biti zabrinuti za njih, to je sorta, koja sama sebi daje nadu, puna su im usta nade, nade za vlašću i tu nadu oni spremaju samo za sebe…Slušajući ih, sve same laži, no, laž je počesto jako dobra, posebice ako nekoga, Hrvate, želiš naučiti podobnosti! Ali da su toliko žedni pljuvati na sunarodnjake, nemalo će iznenaditi i opoziciju, koja će pokušati uzvratiti… Ne znam samo na čiju radost i za čiji račun?! Stožerna bratovština će na sve ne/moguće načine braniti ono što im je najvrijednije-Vlast!!!

Nije trač, pokušati ću Vam što slikovitije prenijeti, nervozna protokolarna zbivanja povodom uvrštavanja na izborne liste HDZ-a: čapljinski najvrijedniji prvijenac, nakon što je presjedio oko dva i pol sata, pred liderovim vratima, od wery stylish gospođe, koja je, uzgred budi rečeno, u tom trenutku tipkala nešto jako važno za lidera, onako, ovlaš, ne skidajući pogleda s tipkovnice, podižućim i odlučnim glasom, odgovori predmetnom: da je izostavljen s visokog mjesta na listi jer…Namirio si se!!! Možete li zamisliti, narednih dana, sve stožernik do stožernika, ko kakvi pokunjeni psići u redu, čekaju i glasuju se, ali u sebi,da ne bi, slučajno uznemirili wery stylish gospođu… U Boj U Boj U Boj…Spremte se spremte za džep Svoj… No, lider ima svoj red a na spisak samo, oni koji ostavljaju balavi trag za liderom…

Sljedećih mjeseci i dana nalaziti ćete kandidate stožerne bratovštine na političkoj sceni tijekom izborne kampanje! Njihov jezični instrumentarij, kojim će se poslužiti, šaljući ideološke poruke, pretvoriti će se u euforiju nad javnim prostorom! Raditi će čak i ono što ni Domi na ispovidi se nebi usudili priznati. Ustrajati će u namjeri, a to je zadaća uhljeba da potvrde priču na terenu-kako je izborni proces previše važan, da bi se prepustio opoziciji-biračima a pogotovo, da se dogodi da tamo neki Mali i Krivi Hrvati imaju uspjeha kao kvaritelji hrvatstva.

Kako Hrvatin nije puki prenositelj političkih naricaljki poput: “Mi Vas vodimo pod blještavi sjaj zapada-kamo i pripadate, gdje će Vas zaogrnuti blagostanjem razvijenog-uređenog-demokratskog-otvorenog i bogatog društva europskih naroda i to sve u ime predvoditelja europskih vrijednosti“… Dakle, ZNA SE!!! Opravdano je u kampanji lagati! Dozvolite, da Vas upozorim, neće biti izravnog sučeljavanja na političkoj razini, između vlasti i opozicije! Vaše oči i uši imati će priliku uživati gledajući i slušajući stožernu bratovštinu kako se izravno izderava na opoziciju na one drugačije ali nikako na NjIHOVE iz druga dva naroda, jer će im se kampanja vrtiti po već dobrano izlizanoj i prizemnoj političkoj matrici!

Draganu, Bariši, Čavari, Borjani… U minuli rad spada flertovanje s medijima uz dogovor da se njihova izborna mantra odvrti i pusti kroz razne krakove komunikacijskih mreža i kanala… Ona tako ponizno zvuči: Svi Koji Nisu Mi… Neprijatelji i izdajnici su hrvatskog naroda – stranke-vođe… A to Vam u izbornom procesu znači-kao da 100 000 tisuća puta glasujete sami za sebe…Vjerujući, kako je opozicija, ipak, nepotentna i da neće uspjeti onih 250 000 tisuća Hrvata odgovoriti od apstinencije, prihvaćajući njihovu sado-mazohističku potrebu, da se svršavanje izbornog procesa dogodi bez njih! Ali kako bi se inače drugačije Hrvati mogli snaći u toj prljavoj i zamršenoj izbornoj igrici ako ih lider i stožerna bratovština ne upute u pravila glasovanja za ZNA SE!!!

Dozvolite da Vas podsjetim, koliko to samo traje… Imam dojam da je stožerna bratovština u Hrvata na vlasti još od prije komunizma… Hoću li biti iznenađen ako i ostanu… Alaha i Herceg-Bosne mi… Neću biti iznenađen, niti ako ostanu i poslije Vas/mene… Za Vas su namjerili europski put a oni ostaju vladati grobovima! Ja ću ih pokušati zavarati… Vlasnik sam dviju grobnica…

Ima li narod što za reći… Hrvati su prigrlili demokraciju, narod ima više mišljenja, ima svoje stavove i različito reagira… Pola milijuna Hrvata gleda-sluša-čuje-prati što ne/čini-radi-djeluje stožerna bratovština evo punih tri desetljeća… Nitko ništa… Nitko da pisne… Jel’ im dojadilo da šute? Izbori su prilika i vjerujem kako će narod prihvatiti vlastiti savjet… Kako je demokracija vladavine kvalificirane većine ne znam kojom bi izbornom matematikom 100 000 tisuća glasova za stožernu bratovštinu, bilo više od 250 000 tisuća narodnih glasova?!

Ideja je i dalje ista: 350 000 tisuća Hrvata s pravom glasa budite uz/iza/nad izbornim kutijama u najvažniji sat potrebe za Vašim glasom, znajući da Vas više trebaju Vaša djeca i njihova budućnost nego stožerna bratovština… Ako ste se namjerili na europski put… Zajebite sve… Odlučni i sposobni ste, tamo negdje osigurati sebi i obitelji bolju budućnost… Vi ste onaj najbolji dio naroda, koji je drugi na ljestvici najglupljih naroda na svijetu…

Napomena

Važno: Sjetite se one liderove poruke s početka teksta, jednom od svojih kandidata za listu: Namirio si se…Ko da je jedini…Svi od reda su se namirili…

Autor: Hrvatin Tomašević / Dnevno.ba