U ponedjeljak odluka o uvjetima za ulazak stranaca u BiH

11.06.2020. Slavonski Brod - Na granicnom prijelazu s BiH u Slavonskom Brodu zbog pojacanog prometa vozila stvaraju se vece guzve. Vrijeme potrebno za prelazak granice tijekom dana se neprestano mijenja, a cekanja u oba smjera mogu biti i dulja od pola sata. Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

Izvanredna sjednica Vijeća ministara BiH bit će održana u ponedjeljak, 31. svibnja, a na dnevnom redu će se naći prijedlog odluke o izmjenama i dopunama odluke o propisivanju dodatnih uvjeta za ulazak stranaca u BiH, u drugom krugu glasovanja.

Riječ je o usuglašenom tekstu čiji je predlagač Ministarstvo sigurnosti BiH. Pred ministrima će se naći i obavijest o prestanku primjene preferencijalnog tretmana domaćeg u postupcima javnih nabavki i prijedlog odluke o obveznoj primjeni preferencijalnog tretmana domaćeg, u drugom krugu glasovanja, na prijedlog Agencije za javne nabavke BiH, javlja Srna.

U drugom krugu glasovanja naći će se i prijedlog odluke o izmjeni i dopunama odluke o vizama, čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH. Na prijedlog Ministarstva sigurnosti razmatrat će se i prijedlog odluke o izmjeni odluke o imenovanju članova Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droge. Sjednica je zakazana za 13 sati u zgradi institucija BiH.

www.vecernji.ba