U ponedjeljak počinje Coca-Colina podrška mladima u Livnu

Od 7. do 9. svibnja Livno će biti domaćin realizacije programa Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini. Program realizira Coca-Cola HBC B-H Sarajevo u okviru svojih projekata podrške razvoju mladih, a uz podršku partnerskih organizacija i institucija, u deset bosanskohercegovačkih gradova i općina.

Projekt Coca-Colina podrška mladima u BiH i ove godine polaznicima pruža priliku da razvijaju osobne i poslovne vještine te steknu kvalitetne i praktične kompetencije neophodne za suvremeno tržište rada. Pod sloganom „Nauči, primijeni, kreni“ program je osmišljen da prepoznaje, razvija, osnažuje i motivira na uspjeh učesnike čineći ih konkurentnijim.

“Nakon izuzetnih rezultata prošlogodišnjeg programa, koji je obuhvatio 200 mladih, te velikog interesiranja za ovu godinu, kroz program će do kraja rujna proći najmanje 500 polaznika iz deset bosanskohercegovačkih gradova. Želimo doprijeti do mladih u što više gradova Bosne i Hercegovine i omogućiti im da iskoriste šansu za unapređenje poslovnih i životnih vještina. Coca-Cola HBC B-H Sarajevo fokusirana je na podršku lokalnoj zajednici. Mi kontinuirano učestvujemo u pronalasku odgovora na sva bitnija pitanja u lokalnim zajednicama, ostajući aktivan učesnik svakodnevnih događanja i jedan od faktora privrednog razvoja bosanskohercegovačkog društva.

Izuzetno smo zadovoljni da su ovi mladi kojima je ovaj projekt i namijenjen, prepoznali naša nastojanja da ih podržimo i pripremimo za početak njihovih karijera i drago mi je što su danas ovdje, spremni da poboljšaju svoja postojeća znanja i steknu nova, neophodna za njihovu budućnost i karijeru”, rekao je Darko Šaravanja, direktor prodaje Coca-Cole za Bosnu i Hercegovinu, koji je poželio dobrodošlicu i uspješan rad polaznicima u ime Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, te najavio radionice programa Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini u Livnu, Tuzli, Bihaću, Brčkom, Trebinju, Istočnom Sarajevu i Zenici.

Program će biti realiziran uz pokroviteljstvo i podršku Ministarstva rada i socijalne politike FBiH, Federalnog zavoda za zapošljavanje, JU Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Banjoj Luci, Grada Banje Luke, Grada Tuzle, Grada Mostara, AmChama – Američke privredne komore u Bosni i Hercegovini te partnerskih organizacija: Vijeća mladih FBiH, Vijeća mladih Mostar, AIESEC-a u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru, preduzetničkog i edukativnog centra Networks, Socijalno-edukativnog centra (SEC), Munje – Inkubatora društvenih inovacija, Hocu.ba, CERK-a, Omladinskog resursnog centra Tuzla, BEST-a Mostar, UG Multi, organizacije “Osmijeh za osmijeh”, Omladinskog kluba “Pod istim suncem Jablanica”, Životnog ateljea, Unije studenata iz Bihaća, Pronija i PRIME Communicationsa. Više informacija o programu možete pronaći na www.coca-colinapodrskamladima.ba.

 

https://www.hocu.ba