U SAD-u poginula 18-godišnjakinja porijeklom iz Hercegovine: Primljena je na prestižno sveučilište, spremala se za maturu…

Katarina je bila izvrsna studentica s najvišim akademskim postignućima tijekom svoje kratke karijere. Katarina Kat Bošković, (18), čiji su roditelji porijeklom iz čapljinskog kraja, tragično je preminula 7. svibnja 2022. u prometnoj nesreći nedaleko od svog doma, piše Čapljinski portal.

Rođena je 16. rujna 2003. u Bostonu. Kći je Svjetlana i Ognjenke (rođ. Nadaždin) Bošković. Katarina se pripremala za maturu u srednjoj školi Longmeadow i bila je primljena na Sveučilište McGill u Montrealu u Kanadi gdje je trebala početi ispunjavati svoj san da postane liječnica.

Katarina je bila izvrsna studentica s najvišim akademskim postignućima tijekom svoje kratke karijere. Bila je predsjednica Nacionalnog Počasnog Društva. Istovremeno je imala strast za trčanjem i bila je odlikovana atletičarka s brojnim medaljama i priznanjima. Imala je nevjerojatnu osobnost i uvijek je pružala ruku pomoći. Volontirala je nebrojene sate kao trener na stazi i tutor pomažući drugima uspjeti.

Voljela je i skijanje, plivanje i putovanja. Osim roditeljima Svjetlanu i Ognjenki, jako će nedostajati bratu Maxu, rođacima Luki i Loli, stricu Vladimiru, tetki Karen, Natashi i Miri, baki Nadi i djedu Milivoju i Miri, te ostaloj voljenoj rodbini i brojnim prijateljima, navodi Čapljinski portal.

www.vecernji.ba