U Sjevernoj Irskoj oduševljeni smjenom Prosinečkog: To je veliki rizik za BiH, a dobro za nas

Vijest da Robert Prosinečki više nije izbornik nogometne reprezentacije BiH dočekana je u Sjevernoj Irskoj s oduševljenjem.
Legendarni napadač Sjeverne Irske Gerry Armstrong (65), koji je postigao tri od pet pogodaka svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1982. godine, smatra kako su čelnici NS BiH napravili grešku kada su odlučili smijeniti Prosinečkog pred duel natjecanja za Euro koji će Zmajevi i Sjeverna Irska igrati 26. ožujka.

“Veoma je opasno promijeniti selektora kada se zna da će njegov nasljednik imati samo nekoliko dana da pripremi ekipu za ovako važnu utakmicu. Prosinečki je bio veoma tehnički potkovan izbornik i veoma je interesantna odluka bh. saveza da ga smijeni.

Vidjet ćemo tko će ga zamijeniti, on će imati malo vremena za pripremu, imat će malo vremena da igračima prenese svoje ideje i pitanje je hoće li to igrači ispoštovati. Vidjet ćemo, sve je to veliki rizik za njih, a veoma dobro za Sjevernu Irsku”, kazao je Armstrong i dodao:

“Nisam bio impresioniran Bosnom i Hercegovinom iako smo izgubili obje utakmice u Ligi nacija. Bili smo bolji, ali nismo iskoristili svoje šanse. Očekujem i u ožujku da ćemo biti bolji, ali ovaj put da ćemo pogađati i proći u finale”, poručio je Armstrong, prenosi Klix