Učenici Srednje ekonomske škole Livno i ove su godine na natjecanju „Ponos domovine“ postigli izniman uspjeh

“Bez ljubavi prema vlastitom narodu i domovini, bez poštivanja svojih velikana, tradicije, jezika, kulture i baštine te poznavanja vlastite povijesti nijedan narod nema budućnosti.”

Prvi ožujak nije bio neradni dan za učenike i profesore ekonomske škole iz Livna. I ove godine su nesebičnim zalaganjem profesora i učenika, a u organizaciji udruge „Ponos domovine“ iz Zagreba i pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, učenici iz Srednje ekonomske škole iz Livna dobili priliku ravnopravno sudjelovati u kvizu „Ponos domovine“ kako bi provjerili svoje znanje o Domovinskom ratu, hrvatskoj povijesti i zemljopisu.

Unatoč lošim vremenskim uvjetima i mnoštvu zatvorenih škola sudjelovalo je više stotina učenika iz Republike Hrvatske, te srednjih škola i gimnazija iz Bosne i Hercegovine.

U prvom eliminacijskom krugu profilirali su se oni najbolji koji ulaze u bitku znanjem u novi krug natjecanja i onda ka finalu koje će se održati u Zagrebu na proljeće ove godine.

Pod mentorstvom profesora Bože Vrdoljaka i uz tehničku podršku za uspostavu direktne veze prema CARNET serverima u Republici Hrvatskoj profesora Slavena Ničea, administratora IT centra naše škole, među stotinu najboljih našli su se Tanja Kelić i Luka Kasalo. Oni su ti koji su izborili prolazak u drugi eliminacijski krug i priliku za ulazak u finale natjecanja „Ponos domovine“.

Ekonomska Livno
http://ekonomska.webnode.com