UEFA potvrdila: Europsko prvenstvo pratit će publika na stadionima

UEFA je u petak na svojim službenim stranicama najavila navijače na tribinama za Euro te su zahvalili nogometnim Savezima te nacionalnim i lokalnim vlastima na uskoj suradnji koja omogućuje siguran povratak gledatelja na stadione.

Trenutno je osam zemalja domaćina potvrdilo kapacitete stadiona na temelju svojih projekcija poboljšane zdravstvene situacije u njihovim zemljama u lipnju i srpnju zbog niza čimbenika, koji uključuju cijepljenje, planirane mjere ponovnog otvaranja gospodarstva te očekivanog usporavanja širenja virusa zbog toplijeg vremena.

Budimpešta je jedina za sad odlučila ugostiti gledatelje u punom kapacitetu, uz stroge uvjete ulaska, dok je St. Petersburg odobrio 50 posto, no najavljuju da bi do kraja travnja mogli i povećati broj. Baku je također potvrdio 50 posto, ali navijači koji tamo budu putovali morat će prilikom ulaska u Azerbajdžan priložiti negativan test na Covid-19.

Amsterdam, Bukurešt, Kopenhagen i Glasgow potvrdili su između 25 i 33 posto kapaciteta, s tim da svi osim škotske prijestolnice ostavljaju otvorenu mogućnost za povećanje broja. Uglavnom, u Glasgowu će moći prisustvovati 12 tisuća navijača, odnosno moći će biti popunjeno 25 posto kapaciteta stadiona Hampden Park koji ukupno prima 51 tisuću ljudi.

Reprezentacija Hrvatske će na tom stadionu 18. lipnja igrati sa Češkom, a četiri dana kasnije protiv domaćina Škotske. Ukupno će Hampden Park ugostiti tri ogleda grupne faze i jedan osmine finala. Još jedna dobra vijest za navijače Vatrenih je ta da je i London, gdje Hrvatska igra prvu utakmicu, također potvrdio najmanje 25 posto kapaciteta.

Bljesak.info