Ugrožena opstojnost lopovskih guzica!

Jebeš ti život u kojem si ČETVRT STOLJEĆA ugrožen!

Jer u ugroženom stanju čovjeku fali sve. Bogme, po tom mjerilu mi smo, mašala, ugroženi do jaja. Na toj i takvoj ugrozi neki zakapitališe, posvršavaše veelike nauke i od običnih čobana, neotesanaca, kabadahija izniknu elitna mafijaška skupina koja je prevazišla sve “Kumove” zajedno!

Svi oni kako pripunjavaju novčanike tako i popuštaju kaiševe hlača. Valjda otiču od puste borbe za svoj ugroženi narod. U tom epskom ratu ponekad im se i omakne koji lapsus pa se zajebu i uplate lovu nevjesti, srede socijal-stipendije dječici. Al’ narod to svojim dragim pulenima oprosti i još se više – naguzi.

Hrvati su u ovoj čemeriki od države ugroženi od A do Ž. Nema, pobro, životne stavke u kojoj nas nisu shandrili i obespravili. No, imamo mi svoje junake koji će, ako treba, za narod i slijedeće četiri godine robovati u Sarajevu i boj biti sa mrskim “obespraviteljima”. Samo vi njih opet izaberite.

Vi ne znate koliko oni suza proliju nadomak Koprivnice kada napuštaju nas ugrožene. Svi su im službeni passati i audiji “truhli” iznutra od suza. Oni tamo sa gađenjem uzimaju mrske konvertibilne hiljadice, ‘ko pet ‘ko sedam.

No, narode ugroženi, gorke su to pare. Ne dao bog nikom njihove patnje i bola, rađe bi oni i u Njemačku na bauštelu no u Sarajvo. No, toliko vole svoj narod da dragovoljno idu da se tko od nas ne bi patio.

To je ljubav beskrajna i dokaz te ljubavi je i “mećanje” narodu sve ove godine. Da nas beskrajno ne vole, davno bi oni mećali, recimo, Talijanima, Bugarima, Mađarima …, ali oni nas vole neizmjerno. Zato, dragi narode, neka boli, ali sagnite se i trpite zbog viših ciljeva i pregora izabranih. Iako obnašaju niz funkcija oni nam ne mogu pomoći, valjda je naša ugroza bogom data i vječna …

Miljan Konta