UHIĆEN SRPSKI KRIJUMČAR ZBOG KOJEG JE POLICIJA PUCALA NA KOMBI PUN MIGRANATA: Policija i u Zagrebu uhvatila jednog krijumčara iz Srbije

U pucnjavi je teško ranjeno dvoje djece, dok je još sedam osoba lakše ozlijeđeno zbog lude vožnje vozača kombija.
Uhićen je krijumčar koji je na području Donjeg Srba prevozio migrante te se oglušio na nekoliko upozorenja policije nakon čega su policajci zapucali na kombi. Kako doznajemo riječ je o državljaninu Srbije.

U pucnjavi je teško ranjeno dvoje djece, dok je još sedam osoba lakše ozlijeđeno zbog lude vožnje vozača kombija. Ukupno je prevozio 29 migranata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku

Krijumčar je s pobjegao s mjesta incidenta, no nakon opsežne potjere konačno je uhićen.

Kako doznajemo, uhićen je upravo na području PU zadarske gdje se incident i dogodio.

Vijest o uhićenju je potvrdio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u RTL-u Danas. Istaknuo je da policajci u srijedu nisu mogli znati da pucaju na kamion pun ljudi te da su postupali prema standardnim procedurama.

Srpski krijumčar uhićen i u Zagrebu
Još je jedan srpski državljanin uhićen danas jer je u kombiju njemačkih registracija prevozio 11 Afganistanaca, priopćila je u petak zagrebačka policija. Kombi je zaustavljen u naselju Trešnjevka.

U 1.45 sati, na Trešnjevci u Rudolfa Bičanića, policijski službenici zaustavili su kombi vozilo marke Mercedes Vito njemačkih nacionalnih registarskih oznaka te su vozač i osobe iz vozila pokušale pobjeći, u čemu su ih spriječili policijski službenici i u službene prostorije na kriminalističko istraživanje doveli 47-godišnjeg vozača-državljanina Srbije te 11 afganistanskih državljana, navodi se u priopćenju.

Zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma 47-godišnjak će nakon kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku, dodaje se u priopćenju.

https://net.hr