Uhićen srpski redatelj i scenarist: “Silovao me kad sam imala 17, on je imao 61”

Vlasnik škole glume, redatelj i scenarist Miroslav Mika Aleksić (68), priveden je sinoć nakon što ga je više žena prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje, pišu srpski mediji.

“Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”, rekla je. Dodaje kako nije bila jedina, već tvrdi da je u pitanju sistem zlostavljanja djevojčica koji je Aleksić temeljno gradio desetljećima.

“Grupa je imala dobre strane. Čitali smo jednu knjigu tjedno, išli u kazalište, gledali filmove, bili smo kulturna, dobra djeca. U grupi se propagirala religija, satovi su počinjali molitvom Oče naš, djevojčice su dolazile u suknjama, dječaci u cipelama, kosa i nokti su morali biti uredni. Ali uvijek je bilo strogo, surovo. On je bio veoma strog, a svi su govorili: Pa, dobro, on je surov, ali takav je Mika, on ima svoje metode. Postojala su jasna pravila”, objašnjava Milena Radulović.

Audicije su bile masovne, a prijavljivalo se nekoliko stotina djece od kojih je Aleksić birao sedam-osam najdarovitijih. Odmah po prijemu Aleksić bi razgovarao s roditeljima, informirao ih o cijeni te naglašavao jednu bitnu stvar – da je to prvi i posljednji put da se s njima viđa. Objašnjavao je da se i najmlađi polaznici mogu popeti do drugog kata i sami donijeti novac za školarinu.

“Do tog trenutka nisam pomislila da je takvo nešto uopće moguće. Nisam ga poznavala takvog i u tom periodu bila sam uvjerena da sam jedina i sama. Bio je to šok. Slom! To je za mene bila druga obitelj. Zaista”, kaže Milena Radulović.

O detaljima je informirala policiju, a tvrdi i kako je zlostavljao i druge djevojčice, od kojih su ga neke također prijavile.

“Sve je pažljivo isplanirao. Koristio je situaciju što smo bile u šoku. Osim toga što vam se sve to dešava, uvijek je tu bio i strašan osjećaj da je tu, u blizini, gomila druge djece”, kaže Milena koja je nekoliko godina išla je na psihoterapiju i posvećeno radila na sebi nakon šokantnog iskustva.

Sad poziva i druge žene sa sličnim iskustvima da ispričaju svoje priče. “Niste same, nijedna djevojčica, djevojka ili žena ne smije proživjeti, ili ne daj bože proživljava bilo što slično”, kaže, piše Index.