Ukraden dokaz protiv Atifa Dudakovića?

Tužiteljstvo BiH na ročištu za određivanje pritvora nekadašnjem zapovjedniku Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i za još 12 pripadnika ovog korpusa nije predstavilo ključni dokaz – postojeću video-snimku na kojoj Dudaković naređuje strijeljanje zarobljenika, javlja Srna.

Izvor Srne rekao je da postoje indicije da je snimka ukradena iz Tužiteljstva BiH, odnosno namjerno uklonjena iz dokaznog materijala Tužiteljstva. Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić nije odgovarao na pozive ove agencije.

Naime, Sud BiH odbio je prijedlog Tužiteljstva da odredi jednomjesečni pritvor Dudakoviću i za još 12 pripadnika Petog korpusa, koji su uhićeni zbog sumnje na počinjenje ratnog zločina nad srpskim civilima i vojnicima. Osumnjičenima su određene mjere zabrane.

Osim Dudakovića, uhićen je je Ibrahim Nadarević, nekadašnji zapovjednik 517. brigade Petog korpsua, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Ekrem Dedić, Adis Zjakić, Samir Solaković, Muharem Alešević, Redžep Zojić, Fatmir Muratović, Said Mujić, Husein Balagić i Ejub Kožnjenić. Uhićenima je na teret stavljen zločin protiv čovječnosti, a Dudakoviću i ratni zločina nad civilima tijekom 1994. i 1995. godine.

www.vecernji.ba