Ukrajina: Utakmica ”puštena” Hrvatskoj da se ne ide na SP kod ”agresora”

ukrajina

Nakon što je ukrajinska nogometna reprezentacija izgubila od Hrvatske i tako izgubila priliku za odlazak na Svjetsko prvenstvo u nogometu 2018. godine u Rusiji, korisnici društvenih mreža i navijači Ukrajine imaju verzije “lukavog plana Kijeva o namjernoj predaji utakmice”.

Kao što piše ukrajinski portal Strana, da je Ukrajina pobijedila, natjecala bi se za odlazak na prvenstvo u Rusiji, koju službeni Kijev zove “zemljom agresorom”. Neki su korisnici društvenih mreža u porazu vidjeli i “ruku Kremlja.”

Ukrajinski reprezentacija je ispala iz Svjetskog kupa. Tim je izgubio od slabe Hrvatske kod kuće. Međutim, kako piše ukrajinski portal, ”medalja imala dvije strane”.

2018. se Svjetsko prvenstvo treba održati u Rusiji, koju Kijev službeno zove ”agresorskom zemljom” i pobjeda protiv Hrvatske bi otvorila ukrajinskom timu i njegovim navijačima trnovit put u ”tabor neprijatelja”, zbog čega bi oko mogućeg odlaska nastao politički skandal.

Stoga se na društvenim mrežama pojavila verzija ”lukavog plana Kijeva o namjernoj predaji utakmice, jer je u Rusiju nemoguće ići iz prirodnih razloga”.

”Ovo je posljednji zbogom Ruskom Carstvu”, ironično je napisao bloger Serž Rosenbaum, podsjećajući na omiljenu frazu predsjednika Porošenka koju koristi u gotovo svakoj prilici.

”Ukrajinski igrači su upitani da ne udaraju previše u loptu, tako da ne završi u kijevskom Kazalištu Podol, ravno kod predsjednika”, napisao je novinar Mihail Tkač.

Politički analitičar Dmitrij Džangirov je sve opisao kao ”hrvatski scenarij”, misleći na događaje u Hrvatskoj 1995. godine.

”Hrvatski scenarij je omiljeni scenarij vojnog rješenja za Donbas. U tom slučaju, Ukrajina je dopustila da je porazi Hrvatska, samo da ne ide na prvenstvo u Rusiji”, napisao je Dmitrij Džangirov.

O ”hrvatskom scenariju” je pisao i novinar Andrej Mančuk.

“Uvjeren sam da će poraz od Hrvata biti predstavljen javnosti kao lukavi plan osmišljen kao trijumf samo da se ne ide na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ali zato ide Island. Ove godine sam vidio mnoge sportske dvorane i stadione izgrađene u ovoj maloj zemlji s populacijom kijevskog kvarta Troieščine. Tamo nema nogometnih nacističkih marševa i drugih radosti našeg istinskog arijskog duha”, napisao je Andrej Mančuk.

“Čini se da je plan zauzimanja Moskve pod krinkom sudjelovanja u finalu Svjetskog nogometnog prvenstva propao”, napisao je pjevač i izvođač Saško Položinski, koji malo drugačije tumači poraz.

No, politički analitičar Kosta Bondarenko se također našalio o ”velikoj zavjeri”, ali je u svemu vidio ”ruku Moskve”.

“Tu je i predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović koja ide u posjet Moskvi 18. listopada. I sad mi recite da su Hrvati baš sad pobijedili u nogometu. Ovo je sve dio velike zavjere protiv Ukrajine”, napisao je Bondarenko.

Logicno.com