Upucao mehaničara pred maloljetnim sinom zbog servo pumpe

Tužiteljstvo Zeničko-dobojske županije nakon sprovedene istrage podiglo je optužnicu protiv Almedina Halaća zvanog Svrks koji je osuđivan više puta i određen mu je pritvor, zbog pucnjave u kojoj je lakše ozlijeđen automehaničar M.E. Izbila svađa Halać je prema navodima optužnice 12. prosinca prošle godine oko 12.15 sati u zeničkom mjestu Donji Čajdraš pucao iz pištolja u pravcu zanatlije kojem je dovezao automobil na popravak. Naime, optuženi je došao ispred automehaničarske radnje vlasnika M. E. S kojim se posvađao, jer mu nije popravio Škodu Fabiu onako kako je želio.

Tražio je od majstora da mu vrati servo pumpu od njegovog vozila, a kada je M. E. odbio njegov zahtjev, jer nije skinuo i uzeo taj dio Halać je izvukao, te repertirao pištolj nepoznate marke i kalibra, koji je uperio u pravcu majstorove glave. Potom je spustio ruku u kojoj je držao pištolj, te ga je uperio prema nogama M. E., nakon čega je ispalio tri metka. Bježao s dječakom U tom trenutku pored M. E. je nalazio njegov maloljetni sin.

Majstor i njegovo dijete krenuli su bježati, a Halać je u njihovom pravcu ispalio još nekoliko metaka pogodivši M. E. u lijevu podlakticu i potkoljenicu. Prema nalazu liječnika automehaničar je zadobio lakše tjelesne ozljede u vidu prostrijelne rane lijeve potkoljenice i ogrebotina kože u dijelu lijeve podlaktice. Pozvana je policija koja je uhitila Halaća, a određen mu je i pritvor prenosi Avaz.

www.vecernji.ba