Usred noći u Zagrebu oteli djevojku iz kuće budućeg muža: ‘Ne smije se udati za njega, pa on je Hrvat!‘

Obitelji jedne mlade Albanke nikako nije sjedala činjenica da se zabavlja sa jednim Zagrepčaninom za kojeg se protekle subote trebala udati pa su ju odlučili, ako je suditi prema kaznenoj prijavi, doslovno oteti iz kuće ženika kojeg ne žele za zeta!

Cilj im je bio vratiti je u Sjevernu Makedoniju prije vjenčanja pa su glavnu ulogu u tome odigrali H.N. (57) i H.A. (38), koje istražitelji sumnjiče da su protupravno oduzeli slobodu prvoosumnjičenikovoj nećakinji. Nakon što su ispitani u tužiteljstvu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu im je odredio jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili, pak, ponovili kazneno djelo.

Kako doznajemo, majka mlade djevojke koja živi u Sjevernoj Makedoniji nikako nije odobravala tu vezu. Već ju gotovo dvije godine muči ta spoznaja, a navodno je najviše muči mladićeva nacionalnost jer joj je kćer Albanka, a neželjeni zet Hrvat. Inicijalno je kroz razgovor pokušavala riješiti tu njezinu “muku” pa je razgovarala sa H.N., stricem svoje kćeri koji živi u Lijepoj našoj, pritom ga moleći da mu kćer pomogne vratiti u Makedoniju, pa ako treba i silom.

Stoga je on u pomoć, sumnjaju istražitelji, pozvao 38-godišnjeg H.A,. pa su se prije par dana dovezli do kuće u Novom Zagrebu u kojoj je nećakinja pronašla sreću sa odabranim budućim suprugom i njegovim roditeljima. Malo je reći da je viđeni prizor ukućane užasnuo – dvojac je djevojku izvukao doslovno bosonogu i u spavaćici iz kreveta, nakon čega su je izvukli iz kuće i odveli u nepoznato.

Ženik i njegov otac su ih pokušali spriječiti, ali svaki napor je bio uzaludan. No, kombi s kojim su mladu oteli su snimili i o svemu obavijestili policiju, kojoj nije dugo trebalo da otmičare pronađe iako su djevojku tijekom bijega presvukli te promijenili vozilo. Locirali su ih kod kuće osumnjičenog 38-godišnjaka.

U svojim obranama uhićeni dvojac je priznao grijehe, pravdajući to informacijom da se obitelj protivila tom braku sa Hrvatom i da su je u tu svrhu majka i stric prije nepuna dva mjeseca bili čak odveli u Njemačku. Ali ljubav u tom slučaju, očito, nema granica ni prepreka jer se djevojka vratila u Zagreb svom voljenom dečku s kojim je bila zakazala i svadbu. Hoće li ista biti realizirana u bližoj budućnosti, pokazat će vrijeme.

Jutarnji list