UZ KRUH I MLIJEKO MOGU KUPITI I – TEST NA KORONU: Prodavat će ih u trgovinama poput DM-a i Lidla, a poznata je i cijena

A health worker holds swab samples collected from local people for antigen rapid test for (COVID-19) Coronavirus at a coronavirus testing center in Srinagar. Jammu and Kashmir recorded 58 new COVID-19 cases which took the infection tally to 1,25,925, officials said. A senior doctor has warned of a second wave of COVID 19 infections, the warning has come at a time when Kashmir valley is witnessing a sharp decrease in daily cases. Jammu and Kashmir recorded 58 new COVID-19 cases which took the infection tally to 125,925, officials said. A senior doctor has warned of a second wave of COVID 19 infections, the warning has come at a time when Kashmir valley is witnessing a sharp decrease in daily cases. Covid-19 test at a Coronavirus Testing Center in Srinagar, India - 23 Feb 2021,Image: 592910369, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Njemačka: Radi se o antigenskom testu, što znači da na površini koronavirusa otkriva protein, dok primjerice PCR test traži genetski materijal virusa
Kućni testovi za koronavirus od subote moći će se pronaći u njemačkim trgovačkim lancima Aldi Nord i Aldi Süd. Prema pisanju Fenix magazina, kupci će moći kupiti odjednom samo jedno pakiranje ne bi li se izbjeglo gomilanje te kako bi što veći broj ljudi mogao imati koristi od testova.

U paket je uključeno pet testova za bris nosa, što košta oko 25 eura po pakiranju. Kućni testovi na koronu prodavat će se i u drogerijama i ostalim supermarketima. Od 9. ožujka proizvod će se moći pronaći u drogerijama DM i Rossmann.

Radi se o antigenskom testu, što znači da na površini koronavirusa otkriva protein, dok primjerice PCR test traži genetski materijal virusa. Već neko vrijeme su brzi testovi na koronu dostupni u Njemačkoj i nekim drugim državama te se mogu kupiti u ljekarnoj. Ono što je potrebno jest doplata i liječnički recept.

Test na koronu u Lidlu
Širom Njemačke su trgovine poput Lidla, Rewe i Edeka, najavili da će prodavati testove na koronu, piše Fenix magazin.

Njemački Savezni institut za lijekove i medicinske uređaje je krajem veljače prvi put dao posebna odobrenja za samotestiranje na koronavirus. Uzorci se za sva tri proizvoda uzimaju brisom prednjeg dijela nosa.

Takav test je za uporabu u SAD-u odobren u prosincu.

Net.hr

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply