Vatikan će Komšiću sugerirati da se skloni da se normaliziraju odnosi Hrvata i Bošnjaka

Uzurpator na poziciji hrvatskog člana BiH Predsjedništva Željko Komšić ovoga vikenda trebao bi se susresti s papom Franjom, doznaje portal Dnevnik.
On tamo dolazi posve iznenađujuće nakon što je nedavno poziciju apostolskog nuncija u Bosni i Hercegovini nakon više od osam godina angažiranja u BiH napustio nadbiskup Luigi Pezzuto.

Sada Mons. Amaury Medina Blanco obavlja dužnost otpravnika poslova. Papa Franjo posljednji je put primio Komšića u veljači prije dvije godine, a tada su mediji izvijestili o srdačnom susretu.

Ako je suditi po informacijama koje ima portal Dnevni predstojeći susret neće biti nimalo ugodan. Dapače. Sveti otac je upoznat s pozicijom potpunog obespravljivanja Hrvata katolika u kojoj važnu ulogu upravo ima Komšić. Naši sugovornici ističu kako se Sveti otac aktivno uključuje u rješavanje hrvatskoga pitanja.

Zbog toga se vjeruje kako će Komšiću diskretno biti sugerirano za vrijeme razgovora u državnome Tajništvu kako bi njegovo povlačenje bilo od iznimne važnosti za relaksiranje odnosa Hrvata i Bošnjaka, te da ga se zapravo doživljava problemom.

Dnevnik.ba