Vatrogasac spasio bebu ostavljenu u kutiji pa je posvojio

Jedan vatrogasac iz Floride vjerojatno nije ni zamišljao koliko će mu se život promijeniti nakon što je prošle godine spasio život jednoj djevojčici.

Naime, dok je dežurao u svojoj vatrogasnoj stanici u gradu Ocala, čuo je alarm koji se oglašava kada netko položi dijete u Haven Baby Box, sigurnu kutiju koja se nalazi u toj vatrogasnoj postaji, a u koju majke koje su u kriznoj situaciji mogu ostaviti dijete.

Tako je u vatrogasnu postaju stigla jedna djevojčica koja je na prvi pogled osvojila vatrogasca koji je želio ostati anoniman.

“Zavolio sam tu djevojčicu čim sam je ugledao”

On i njegova supruga posvojili su djevojčicu šest mjeseci nakon pronalaska i nadjenuli joj ime Zoey.

“Zavolio sam tu djevojčicu otkako sam je ugledao, znao sam da će se supruga složiti s idejom posvajanja. Gotovo 10 godina smo pokušavali osnovati obitelj, ali nam nije išlo. Nismo se previše nadali. Registrirali smo se za posvojenje djeteta, ono je bilo jedino što nam je trebalo”, ispričao je vatrogasac.

“Bojao sam se da će djevojčicu dati nekome drugome, bilo je jako stresno. No ubrzo je Zoey stigla u naš dom. Ona je dar od Boga”, dodao je. Vatrogasac kaže kako je želio podijeliti svoju priču u nadi da će majka djevojčice saznati da je malena zbrinuta i voljena.

Daily Mail piše u SAD-u postoji više od 100 takvih kutija u kakvoj je pronađena Zoey. Monica Kelsey, osnivačica programa, rekla je kako je zahvalna Zoeyjinoj majci što je bebu ostavila na sigurnom mjestu gdje ju je netko mogao spasiti.

“Nikada nisam na sebe gledala kao na nekoga tko će promijeniti živote drugih ljudi, samo sam htjela postaviti nekoliko ovakvih kutija kako bi se bebe spasila”, rekla je Kelsey koja i dalje radi na postavljanju Haven Baby Boxova.