Vehabije u Bosni provode islamsko podučavanje i vojnu obuku maloljetnika!

veh
Foto: GoSucker.com

rajem mjeseca siječnja na youtube servisu objavljen je snimak u kojem Vehabijska organizacija „Asker“ (tu. Vojnik, pripadnik vladajuće vojne elite) vrši islamsko podučavanje i vojnu obuku djece u rasponu od 9 do 17 godina! Na snimci Vehabije dječacima daju poduke iz Islama te ih izvode na otvoren prostor gdje dječaci vrše vježbe identične vojničkim pripremama, piše Dnevnik.ba. Dječake se glasno pita: „Tko smo mi?“ Nakon čega dječaci u glas odgovaraju: „Askeri“ (vojnici).

https://youtu.be/YzXq1L2q_90

Da ne bude zabune da se radi o vojničkom uvježbavanju, pokazuje i logo „Nevladine udruge“ Askeri koja je napisana u obliku sablje. Čitav program „Zimskog kampa“ osmišljen je u formi vojničkih priprema. Prvo ide indoktrinacija, zatim tjelesne pripreme na poligonu, a zatim se dječake uči borilačkim vještinama. Jedino što nedostaje kompletnom treningu jeste oružje.

Ali i bez oružja, činjenica da se dječake postrojava u vojne formacije, problematična je s više aspekata. Prema dostupnim informacijama, „NVO“ Asker ima sjedište u Sarajevu a u njoj se okupljaju pripadnici vehabijsko-selefijskog pokreta.

Nije poznato imaju li ovlaštenje voditi djecu na bilo kakve obuke ili provoditi vrijeme s djecom, kao što nije poznato znaju li roditelji u kakvu vrstu „zimskog kampa“ djeca idu. S obzirom da su snimku postavili sami organizatori „Zimskog kampa“ jasno je da svoje aktivnosti uopće ne kriju, odnosno da se osjećaju zaštićeni od vlasti ili bilo kakvog progona ta da vojnu obuku maloljetnika provode neometano.

www.vecernji.ba