Veliki porast: Za 24 sata 60 novozaraženih u Republici Srpskoj, jedna osoba preminula

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Univerzitetskoj bolnici u Foči izvršeno je testiranje 376 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 60 osoba u Republici Srpskoj, priopćeno je danas iz Instituta za javno zdravstvo RS.

Kako je priopćeno, radi se o 30 muških i 30 ženskih osoba, od kojih je 21 mlađe, 35 srednje i četiri osobe starije životne dobi, prenosi N1.

”Prema mjestu prebivališta, 12 osoba je iz Srpca, 10 iz Banjaluke, šest iz Zvornika, po pet iz Кostajnice i Prijedora, po četiri iz Doboja i Gradiške, po dva iz Кotor Varoša i Modriče i po jedna iz Dervente, Кozarske Dubice, Čelinca, Milića, Teslića, Laktaša, Oštre Luke, Novog Grada, Rogatice i Mrkonjić Grada.

Najveći broj novooboljelih su kontakti pozitivnih lica na mjestima lokalne transmisije virusa i obiteljski kontakti.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljen je jedan smrtni slučaj kod kojeg je potvrđeno prisustvo novog koronavirusa. Radi se o ženi starije životne dobi sa više udruženih oboljenja iz Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.905 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 120 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo ukupno 1.258 osoba. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 34.239 osoba.

Ukupan broj hospitaliziranih u Republici Srpskoj je 111, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 49, a u općim bolnicama 62.

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 149.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.684 osoba, a nadzor je završen kod 36.073 osoba”, priopćeno je.

Podaci za entitet FBiH bit će objavljeni naknadno.