Veliki uspjeh Osnovne glazbene škole „Franjo S. Vilhar“ iz Livna

U periodu od 16. do 19. travnja u Novom Travniku i Travniku, održano je XXI. Otvoreno federalno natjecanje učenika i studenata glazbe u disciplinama komornih ansambala i orkestara. Na natjecanju je sudjelovalo gotovo 300 ansambala sa preko 1000 sudionika osnovnih i srednjih škola i tri Glazbene akademije. Našu školu predstavljalo je 13 ansambala koji su osvojili 5 prvih, 6 drugih i 2. treće nagrade.
Orkestar harmonika naše škole, Glazbene škole Livno, klasa nastavnika Mladena Jelovića, osvojio je Prvu nagradu u prvoj kategoriji. Orkestar broji 13 članova (Maria Jelović, Anđela Bartulović, Ana Romić, Bruno Cvrlje, Ivan Tomić, Mate Barun, Marko Omazić, Iva Marijan, Antea Konta, Hanija Pekić, Ivana Barać, Ivan Mišković i Enis Đonlagić).

Duo harmonika Ivan Tomić i Hanija Pekić, klasa nastavnika Maria Perkovića, u prvoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu.
Duo harmonika Maria Jelović i Anđela Bartulović, klasa nastavnika Mladena Jelovića i Marija Perkovića, u trećoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu.
Sa odjela glasovira natjecalo se 5 ansambala. U klasi nastavnice Belme Verem, učenici Marija Milić i Milivoj Ivanković, u prvoj kategoriji osvojili su Prvu nagradu. Marko Gotovac i Veronika Čečura, u drugoj kategoriji osvojili su Drugu nagradu, a Marko Gotovac i Ružica Živko, u trećoj kategoriji osvojili su također Drugu nagradu.

U klasi nastavnice Nikoline Ćorić učenice Natalija Tičinović i Karla Ursa, osvojile su Prvu nagradu u drugoj kategoriji, te Nika Ištuk i Lucija Omazić, u trećoj kategoriji osvojile su Drugu nagradu.
Sa odijela flaute natjecala su se 3 ansambla,
U klasi nastavnice Berime Cero, učenice Nika Kelava i Anđela Pelivan u prvoj kategoriji osvojili su Drugu nagradu . U drugoj kategoriji Anđela Perković i Ana Klara Milošević osvojile su Drugu nagradu.
U klasi nastavnica Ružice Šagolj i Berime Cero, Sara Tičinović i Andrea Ursa u drugoj kategoriji osvojili su također Drugu nagradu.

S odijela gitare u klasi nastavnika Darija Šekerije natjecala su se 2 ansambla.
Gabrijela Mihaljević i Saša Viktoria Knežević u drugoj kategoriji osvojile su Treću nagradu, a Iva Marijan i Tana Đonlagić u trećoj kategoriji osvojile su također Treću nagradu.
Svim našim učenicima i njihovim nastavnicima iskrene čestitke na osvojenim nagradama na ovom natjecanju.