PARAORGANIZACIJA IZ SARAJEVA: Cilj srušiti Grude.com, Dnevnik.ba, Poskok.info i Brotnjo.info

Više hakerskih napada tijekom dana zabilježeno je na portal Grude.com. Osim što su korisnici imali problema s ulaskom na stranicu, facebook stranica portala Grude.com bila je potpuno izbrisana.

grude

Uskoro je Facebook obavijestio urednike stranice Grude.com da je ona ugašena i to zbog dvije sporne vijesti. Zbog okupljanja i svete mise za generala Slobodana Praljka u njegovoj Čapljini i pjesme Marka Čolaka o generalu Slobodanu Praljku. Stranica je, kao što vidite, vraćena, ali onda smo krenuli u istragu što se točno dogodilo sa stranicom.

Izvor blizak sarajevskim krugovima tvrdi da su napadi došli iz toga grada, a da u tome sudjeluje doslovno paraorganizacija koja je okupljena u grupi na Viberu. Čine je, prema tvrdnjama izvora, uglavnom, mladi iz SDA, vodeće bošnjačke stranke koji se nazivaju i “Mladim muslimanima”, što im nije službeni naziv. U grupi ih ima više od 200, a kada je takva brojka u pitanju jasno je da netko lako može i propjevati, što bi se uskoro moglo i dogoditi.

Uz Grude.com meta napada su portali Dnevnik.ba i Poskok.info koji je doslovno ugašen te Brotnjo.info. Svi portali meta su zbog hrvatskog aktivizma i objavljivanja istine koju sarajevski mediji ne žele prihvatiti. Istina je da ni ostali portali koji djeluju u hrvatskom korpusu u BiH ne zaostaju u objavi vijesti, ali neki su označeni kao prijetnja, što članovi različitih paraorganizacija vješto koriste.

Portal Grude.com proteklih dana na meti je i pojedinih cyber struktura iz Hrvatske zbog pisanja o Stipi Mesiću, Vesni Pusić, Beusu Richemberghu i ostalim veleizdajnicima hrvatskog naroda.

Portal Grude.com nastaviti će pisati istinu, koliko god to nekim strukturama smetalo. U borbi za istinu spremni smo ići do kraja. Mi se nećemo baviti bijednim cyber napadima i prijavljivanjem lažnih vijesti koje objavljuju kadrovi bošnjačkih, političkih elita, za razliku od istine koju oni prijavljuju kad smo mi u pitanju. Baviti ćemo se istinom, onom koja ih najviše boli.

Grude.com

1