VIDEO | Kaos: Migranti pokušali blokirati granični prijelaz

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić izjavio je za BHRT da su granična policija i policija Unsko sanskog kantona sklonili oko pedesetak mingranata s prometnice na granici, te je promet sada u funkciji.

Na Međunarodni granični prijelaz Velika Kladuša – Maljevac 16.5.2018. godine došlo je 60 do 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu posjedovale dokumente za prelazak državne granice, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Nakon što im policijski službenici Jedinice granične policije Velika Kladuša i MUP-a Republike Hrvatske nisu dozvolili izlazak iz Bosne i Hercegovine, osobe su pokušale blokirati promet preko prijelaza. Pripadnici JGP Velika Kladuša u suradnji s kolegama iz MUP-a Unsko-sanskog kantona uspostavili su normalizaciju prometa preko prijelaza, te udaljili osobe s područja prijelaza u unutrašnjost BiH.

Ranije danas, Facebook stranica ”Granični prijelaz Maljevac”, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter Hrvatske policije nadlijetao je prijelaz, a na terenu je bio i veći broj pripadnika Granične policije BiH. Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u ”nadležnosti tijela BiH” te da nisu prešli granicu.

Bljesak.info