VIDEO | Neobično vozilo iz Livna na Pločnom

Lijep i sunčan vikend bio je idealan za osvajanje vrha Čvrsnice Pločno u vozilu Hägglunds Bandvagn 206 (Bv 206). Ovo vozilo razvijeno je za potrebe švedske vojske i prilagođeno je za vožnju po svim terenima. Baš tako i naši prijatelji iz Livna dovezli su se na Blidinje u ovom nama neobičnom vozilu. Dan je bio idealan za probnu vožnju prema vrhu Pločnom.

Kako za Blidinje.net dodaje vlasnik Ivan, puno vremena i strpljenja trebalo je da ovaj stroj postanje još bolji jer su on i prijatelj napravili modifikacije i postigli puno bolje rezultate. Zamijenili su noviji Mercedesov motor s 320 konjskih snaga pri čemu je vozilo dobilo dodatnu snagu , a također smanjilo potrošnju na 8 litara po satu.

Iako je ovo vozilo namijenjeno za ekstremne uvjete, postojao je izazov jer u ovo doba godine snijeg već popušta i postaje mekši pa tako da gusjenice propadaju kroz snježne nanose. Unatoč izazovu uspjeli su se dovesti do samog vrha Pločno.

Inače vlasnik ovog vozila je do sada bio na raspolaganju pri pomoći ljudima u nevoljama na području Livna. Kako kaže i dalje stoji na raspolaganju, ukoliko se ukaže potreba za hitnim intervencijama.

https://www.bljesak.info

https://relax-portal.info/iznajmljujem-opremu-za-vjencanja-i-ostale-prigode/