VIDEO Snažan potres 7.6 po Richteru pogodio Japan: Objavljene prve snimke podrhtavanja

Japanska meteorološka agencija objavila je upozorenje i za tsunami duž regije Ishikawa na zapadnoj obali, u gradovima Niigata i Toyama

Snažan potres magnitude 7.6 po Richteru zatresao je Japan ovog ponedjeljka, javlja Reuters. Japanska meteorološka agencija objavila je upozorenje i za tsunami duž regije Ishikawa na zapadnoj obali, u gradovima Niigata i Toyama.

Kako je objavila Agencija, moguće je da bi do tsunamija s valovima do 5 metara moglo doći u gradu Noto u ishikawi. Još se čekaju izvješća o šteti. Još niz jačih potresa nakon je zatresao isto područje, i to magnitude od 4.5 do čak 5.7 po Richteru.

Kako je naveo Europsko-mediteranski seizmološki centar, potres je bio na dubini od 13 kilometara, a epicentar je bio 90 kilometara sjeverno od Takaoke i 47 kilometara sjeveroistočno od Anamicua.

Odmah nakon potresa valovi od oko jednog metra pogodili su grad Wajima u istoj prefekturi. U međuvremenu je objavljeno kako se provjeravaju i sve nepravilnosti u svim nuklearnim elektranama.

Glasnogovornik druge energetske kompanije, Kansai Electric Power, je rekao da za sada nema nikakvih odstupanja od normale u njihovim nuklearkama, ali da se situacija pomno prati.

Snažan potres koji je pogodio Japan 11. ožujka 2011. pokrenuo je golemi cunami koji je na sjeveroistoku Japana sravnao naselja sa zemljom i izazvao nuklearnu katastrofu u Fukushimi.

Večernji.ba