VIDEO | Šok na carini: U hlačama pokušao prokrijumčariti 100 zmija

Kineski carinici ostali su zaprepašteni slučajem muškarca koji je u Kinu pokušao prokrijumčariti čak 100 živih zmija – i to u hlačama. Carinici Shenzena zaustavili su neidentificiranog putnika koji je dolazio iz Hong Konga krijući u hlačama zabranjenu i opasnu pošiljku, prenosi Guardian.

 

“Nakon pregleda, carinici su otkrili da su džepovi hlača koje je nosio putnik bili krcati plastičnim vrećicama sa zatvaračem i zalijepljeni trakom”, navode u priopćenju. “Nakon otvaranja utvrđeno je da svaka vrećica sadrži žive zmije u svim oblicima, veličinama i bojama”, dodaje se.

U priopćenju se navodi da su policajci zaplijenili 104 gmaza, uključujući mliječne zmije i kukuruzne zmije, od kojih su mnoge nisu bile autohtone vrste, prenosi Jutarnji.hr. Kineska carina objavila je i videoprilog na kojemu se vide dva pogranična policajca kako proučavaju crvene, ružičaste i bijele zmije kako se migolje u vrećicama.

 

Kina je jedno od najvećih svjetskih centara trgovine životinjama, no vlasti posljednjih godina ulažu napore u suzbijanje ilegalne trgovine. Državni zakoni o biološkoj sigurnosti i kontroli bolesti zabranjuju ljudima unošenje alohtonih vrsta bez dopuštenja. “Oni koji prekrše pravila snositi će odgovornost u skladu sa zakonom”, rekla je carinska uprava, ne precizirajući kaznu za muškarca.

Bljesak.info