VIDEO Žena pokušala prodati kosti slona u showu Zalagaonica. Tvrdi da su iz BiH

U nedavnoj epizodi poznatog američkog showa Zalagaonica pojavila se žena koja je pokušala prodati kosti slona za koje tvrdi da su iz Bosne i Hercegovine.

“Nemoj mi reći. To su skamenjeni ostaci jednoroga”, našalio se vlasnik Rick Harrison, na što mu je žena odgovorila: “Gledaš u kosti slona iz Bosne.”

“Slon iz Bosne”
“Moja obitelj ih ima mnogo godina. Nakon mnogih generacija, ja sam ih dobila”, objasnila je, a Rick se uozbiljio i rekao kako zna da su do prije tri ili četiri tisuće godina postojale mnoge vrste slonova širom Europe, piše Index.

“Ima smisla da su kosti iz Bosne jer su ondje milijunima godina živjele različite vrste slonova”, rekao je pa dodao: “Očito, ovdje imamo zube, kljovu i fosilizirane kosti.”

Kupio je kosti slona, ali…

Žena je za njih tražila pet tisuća dolara, na što je Rick odgovorio: “Nemam pojma je li to dobra cijena ili ne. Ovo bi moglo biti staro tisućama ili milijunima godina ili je lažno. Ne znam, ali, s druge strane, moj prijatelj Andre zna koliko ove stvari koštaju. On se bavi time. Idem ga pronaći, ovdje je negdje. Brzo ću se vratiti.”

Njegov prijatelj potvrdio je autentičnost i kosti slona sada se prodaju u slavnoj zalagaonici po cijeni od 4804.95 eura. Međutim u opisu nije navedeno da su iz BiH, već da je riječ o pretku slona koji potječe iz miocena, geološkog razdoblja koje je trajalo od oko 23.03 do 5.332 milijuna godina prije Krista, a živio je na području Afrike, Europe i Azije.

Hercegovina.info