VJENČANJE HALIDE I FUADA KAKVO NE PAMTI TUZLA: Konobari unijeli tortu, ona pala na pod, a onda…

Vjenčanje Halide i Fuada Kalabe održano je u Svadbenom salonu Ljubavna priča (Tuzla). Za portal “Svadbe i vjenčanja”, njih su dvoje prenijeli dio atmosfere sa njima, najbitnijeg dana u životu.

vjenčanje

“Vjenčanicu i odijelo smo sašili u Beogradu po našim željama. Specifično i jedinstveno odabrali smo da se ističemo i da budemo oboje u bijelom. Vjenčanica je jedinstvena po svojoj veličini i sastoji se od 24 sloja tila i vela od 11 metara dužine, a odijelo je bilo totalna suprotnost od ostalih odijela; sama bijela boja i kroj je jedna nesvakidašnjih pojava. Reakcija gostiju bila je fenomenalna.

Bidermajer i revere smo radili u cvjećari Lejdi od pravih bijelih ruža. Specifično nam je vjenčanje bilo i po kumovima. Imali smo dva kuma i dvije kume.

Jednostavno, to su ljudi koji su nam najvažniji bili u našoj prošlosti i očekujemo da će biti iu našoj budućnosti: Dr. Asim i Amina, Amer i Lejla.

Za naše goste smo imali iznenađenje u vidu “lažnih” torti, tu ideju smo dobili od prijateljice Amre Smajlović, koja nam je radila i pravu tortu za koju smo dobili sve pohvale kako po izgledu tako i po ukusu. Tortu su unijeli konobari, nakon čega je uslijedio pljesak, a onda po dogovoru s nama i unaprijed izrežiranom scenariju, torta je pala na pod. Zavladao je muk. Gosti su ostali u šoku. To je naravno bila mala šala, onda smo otkrili da se radi o zezanciji, nakon čega je uslijedilo čašćavanje s pravom tortom “, prisjećaju se mladenci, piše portal” Svadbe i vjenčanja “.

Njih dvoje je upoznao Amer, Fuadov drug.

“To je momak s kojim sam odrastao i koji je zaslužan za nas brak. Iza nas su tri godine veze. Zaruke smo organizirali dva mjeseca prije braka u blizini Panonskih jezera. Zajednički život nastavljamo u Njemačkoj. Živjela ljubav! “, Poručuju mladenci, prenosi” Doznajemo “…