VJERICA RADETA / Desna ruka Vojislava Šešelja “obožava” Livno

Kada ste posljednji put bili u Livnu?

– U Livnu sam posljednji put bila 1999. godine na Svetog Iliju. Tada su livanjski Srbi sahranjivali kosti naših ubijenih, odnosno poklanih predaka, koje su povađene iz kraških jama u Livnu.

Planirate li da opet nekad posjetite Livno?

– Tamo neću i kad me skinu sa crvene potjernice. Među ustaše se ne vraćam!

Tamo ste rođeni?

– Tamo sam rođena, tamo sam živjela do 27. godine svog života i uvijek sam znala tko smo mi, tko su oni. Zapravo, oni su insistirali na tome i taj ustašluk livanjski nikad nije prestajao. To sam osjećala i u osnovnoj i u srednjoj školi. Studirala sam u Sarajevu, to su već bile druge okolnosti i zaista nemam želju da se tamo vratim. Tamo Srba više nema, što ću.

Vjerica Radeta (vjericar@beotel.net) | Razred: IV A Gimnazija Livno| Generacija: 73/74 |Upisano: 18.07.2015 Naša škola je također poznata pod ovim imenom: Gimnazija Mustafa Latifić, Livno Prijatelji/Kolege: Drazena Brdar, Drazena Perisa, Fatima Terzic, Ranko Radeta, Rade Arnaut, Andjelka Grebenar, Ante Novokmet, Mate Novokmet, Mate Grebenar… Profesori: Marija Propadalo, razredna, Merzuk Kamber, Jusuf Spanja, Refko, Stipe Dronjic, Beco, Blagoja Lalic, Mandjeralo, Ljilja, Jozo…Sad živi u: Beograd-Srbija Poruka: Zao mi je sto se ne setih svih skolskih kolega, a ni profesora. Volela bih da se jave i ovi sto sam ih navela, ali i oni kojih se trenutno nisam setila. Volela bih da se jave i kolege iz B i C odeljenja

https://www.espreso.rs