Vlada HBŽ-a ne prihvaća Kolektivni ugovor za policijske službenike u FBiH

vlada

Vlada Hercegbosanske županije razmatrala je na današnjoj sjednici u Livnu Informaciju o formiranju Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću te vlade.

Tom prigodom donesene su odluke koje se, uz ostalo, odnose na osiguranje uredskog prostora i uvrštavanje Zavoda u proračun.
Razmatrana je i Informacija o procesu Europskih integracija, odnosno tekućih aktivnosti na davanju odgovora na prispjela pitanja iz Europske komisije.

Vlada je donijela Zaključak o davanju pozitivnog mišljenja na nacrt Pravilnika Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine o upućivanju pripadnika policijskih službi u Bosni i Hercegovini u međunarodne organizacije.

Nakon razmatranja donesen je Zaključak u kojem se ne prihvaća Kolektivni ugovor za policijske službenike u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Tijekom sjednice doneseno je Rješenje o imenovanju Aleksandra Štrpca, ministra gospodarstva Hercegbosanske županije za člana Vijeća za strane investitore u Federaciji Bosne i Hercegovine u ime Vlade Hercegbosanske županije.

Također, donesen je Zaključak kojim se utvrđuje prijedlog Odluke o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između Bosne i Hercegovine i Međunarodne asocijacije za razvoj za realizaciju projekta Svjetske banke “Energetska efikasnost u Bosni i Hercegovini” za Federaciju BiH. Utvrđeni prijedlog Odluke iz ovog Zaključka upućuje se u daljnju skupštinsku proceduru.

U prvom dijelu sjednice Vlada je donijela Rješenje o razrješenju ravnatelja Zavoda za upošljavanje Hercegbosanske županije Ante Omazića zbog isteka mandata 28. prosinca 2016. godine te donijela Rješenje o njegovom privremenom imenovanju za ravnatelja Zavoda na razdoblje od tri mjeseca./Fena/HMS/