Vlada HBŽ-a ovlastila ministra Mihaljevića za potpisivnaje kolektivnog ugovora

darinko
Foto: Prvi.tv

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ), na sjednici u petak, ovlastila je županijskog ministra unutarnjih poslova Darinka Mihaljevića da zajedno s predstavnicima Sindikata djelatnika MUP-a HBŽ-a potpiše novi kolektivni ugovor.

Razmatrana je i informacija o pregovorima s predstavnicima Sindikata medicinskih sestara i tehničara HBŽ-a i predstavnicima Sindikata pomoćnih djelatnika u zdravstvu.

Vlada je donijela Odluku o davanju suglasnosti za razrješenje ravnatelja Gimnazije Marka Marulića iz Tomislavgrada Ante Kutleše i Odluku o davanju suglasnosti za imenovanje profesora tjelesne i zdravstvene kulture Ante Kutleše za ravnatelja Gimnazije Marka Marulića na mandatno razdoblje od 4 godine, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Vlada je, također, donijela Odluku o davanju suglasnosti za razrješenje ravnatelja Srednje ekonomske škole iz Livna Miroslava Ćurića i Odluku o davanju suglasnosti za imenovanje profesora geografije Miroslava Ćurića za ravnatelja te škole na mandatno razdoblje od 4 godine.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti Upravnom vijeću Doma zdravlja Livno za imenovanje dr. Ljiljane Mladine za ravnateljicu Doma zdravlja Livno na mandatno razdoblje od 4 godine.

Vlada HBŽ-a dala je pozitivno mišljenje na Nacrt sporazuma i Nacrt administrativnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i Švicarske konfederacije o socijalnom osiguranju.

Donijet je i zaključak u kojem se daje negativno mišljenje na Nacrt teksta sporazuma o suradnji u oblasti šumarstva između Vlade Republike Turske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

AUTOR:Prvi.tv