Vratila nam se “prava” zima: Evo kada se u BiH očekuje obilan snijeg

Odmicanje ciklone prema istoku koja je proteklih dana donosila padavine u Bosni i Hercegovini, te jačanje anticiklone iznad evropskog kontinenta, uslovit će da u naredne dvije sedmice u našoj zemlji vremenske prilike imaju odlike prave zime.

Navedeno je to u izgledima vremena za period od 11. do 26 januara ove godine, koje je sačinio Federalni hidrometeorološki zavod.

“Do 22. januara uz vjetar sjevernog smjera moguć je povremen i slab snijeg u Bosni, dok će u Hercegovini biti vedro i bez padavina. Od 23. do kraja prognoznog perioda 26. januara, izgledne su obilnije padavine širom zemlje, kada se u Bosni očekuje snijeg, a kiša u Hercegovini.

Jutarnje temperature do 23. januara kretat će se između -7 i -2 u Bosni, te od -2 do 3 stepena u Hercegovini, dnevne u Bosni između -2 i 3, u Hercegovini od 4 do 9 °C.

Promjena temperaturnog režima prognozira se od 24. januara. Vrijednosti minimalnih temperatura u Bosni kretat će se od -2 do 3, u Hercegovini od 2 do 7 °C. Danju između 4 i 9 u Bosni, te 6 i 11 °C u Hercegovini.

RadioSarajevo.ba