Vučić: Srbi i Hrvati imaju zajedničku budućnost

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbi i Hrvati imaju zajedničku budućnost, ali da pri tome ne misli na zajedničku državu i “razne besmislice”.

Zapamtite moje riječi, bez obzira na teško iskustvo koje ima i moja obitelj i ne samo iz Drugog svjetskog rata nego i sukoba u BiH 1992. godine kada su sve kuće Vučića spaljene, Srbi i Hrvati će morati biti mnogo bliži, mnogo jedinstvenije raditi u budućnosti jer će to biti jedini način da opstanu – rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da su za Beograd odnosi sa Hrvatskom vrlo važni, te da Srbija nastoji da ne uvrijedi i povrijedi, bez obzira na različite stavove o brojnim historijskim pitanjima, od Drugog svjetskog rata do akcije “Oluja”.

On je naveo da odnosi Srbije i Hrvatske nikada neće biti laki i da nikada nisu bili jednostavni za razumijevanje, te da postoji neka vrsta negativnog odnosa, kao i mržnja kod jednog broja ljudi sa obje strane zbog svega što se događalo u prošlosti, a što različito tumače.

Vučić je rekao za hrvatsku televiziju RTL da ne misli da je razumijevanje između Srba i Hrvata veće, ali da je dobro da se ne lažu da su najbliži i da se vole najviše na svijetu, nego da se ti odnosi postave u nekakvu racionalnu ravan.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply