Vučićev izaslanik kleknuo pred spomenikom u Ovčari

Vukovar, 17.11.2020.- Izaslanstvo Srpskog narodnog vijeæa (SNV) polaganjem vijenca kod spomen-obilježja na Ovèari odalo je poèast žrtvama koje su graðani i graðanke Vukovara podnijeli u ratu 1991-1995. Na slici specijalni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matiæ. foto HINA/ ua

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i sutra u vukovarskoj Koloni sjećanja, prenosi HMS.

“Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava”, rekao je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba. Ocijenio je kako “ovakve zajedničke komemoracije” samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

“Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina”, rekao je Matić koji je, nakon što je na Ovčari položilo vijenac, kleknuo ispred spomen-obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim Milorada Pupovca te potpredsjednika vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića bila je i članica udruženja “Protiv zaborava” Radojka Mršić.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply