World Cheese Awards: Sir iz Livna dobio čak pet nagrada

Najprestižniji event u svijetu – World Cheese Awards 2017-18 sinoć je proglasio pobjednike za ovu godinu.

sir

Farmersko blago, sir iz Bosne i Hercegovine je došao do čak pet nagrada u konkurenciji od preko 3.500 sireva iz cijelog svijeta.

Farmersko blago su premium livanjski sirevi koje proizvodi Mljekara Orman i proizvode se u Livnu. Ovo nije prva nagrada koju su dobili, ali je svakako najznačajnija i pokazatelj da se velikim trudom, radom i zalaganjem mogu ostvariti ciljevi i na svjetskom nivou.

U konkurenciji su bili sirevi iz svih dijelova svijeta, a također je uručena i nagrada za sir sa najvećim potencijalom na prostoru Jugoistočne Europe. Osim ovih nagrada, Farmersko blago je i na Balkan Cheese Festivalima u Beogradu redovno dobijalo nagrade za najbolji sir.

– Iako smo se prije same dodjele potajno nadali da ćemo doći do neke od nagrada na najvećem eventu za dodjelu nagrada za sir, iznenadila nas je činjenica da smo u konkurenciji od preko 3.500 sireva dobili čak pet! Ovo je kruna našeg dosadašnjeg rada, truda i zalaganja koje je uloženo da se postigao vrhunski kvalitet naših premium livanjskih sireva. I prije World Cheese Awardsa smo imali veliki broj upita za izvoz i distribuciju naših sireva, a naš cilj je bio da postignemo vrhunski kvalitet koji je ključan za našu proizvodnju. Ovim putem bih se želio zahvaliti svim našim cijenjenim klijentima i partnerima koji nam upućuju iskrene čestitke za ovu svjetski priznatu nagradu koja je osvojena sinoć u Londonu – rekao je rukovodilac proizvodnje Sejo Čaušević.

 

https://www.faktor.ba